עבור ג'אנג ליאנפינג, בעל עסק קטן בן 72 בפנסיון קולג 'שבמרילנד, WeChat הוא חבל הצלה לשמירה על קשר עם קרובי משפחה, חברי כיתה ותיקים וחברים פרושים ברחבי בייג'ינג, שנדונג וליאונינג בסין.

 

"אם אין לנו WeChat, אנחנו באמת הולכים אחורה 40 שנה", אמרה בתגובות שתורגמו מסינית מנדרין.

כעת ניתן לאסור את אפליקציית ההודעות הפופולרית של Tencent (TCEHY) בארה"ב, אם החברה לא תסכים למכור אותה עד אמצע ספטמבר, כפי שנדרש על ידי צו ביצוע שמצא היום (חמישי). WeChat הוא היעד האחרון במלחמת הטכנולוגיה ההולכת וגוברת של הנשיא טראמפ עם סין, שהעלתה גם היא את אפליקציית הווידיאו TikTok בקצרה. החדשות עוררו את סינים אמריקאים וכל מי שקשור לסין המסתמכים על האפליקציה כדרך העיקרית לשמור על קשר עם המשפחה והחברים שם.

WeChat, המכונה Weixin בסין, מתפקדת כמו פייסבוק (FB), לינקדאין, Uber (UBER), אינסטגרם ועוד כמה אפליקציות אחרות שהתגלגלו לאחת. עבור אנשים סינים רבים, WeChat היא אפליקציה הכרחית לחיבור לעולם.

"כולם בסין משתמשים ב- WeChat. קשה להעריך עד כמה חשוב להגיע לאנשים בסין," אמר ווילי שיה, פרופסור מבית הספר למינהל עסקים בהרווארד שהתמקד בטכנולוגיה וניהול. "נראה כאילו [ארה"ב] מנסה להפיל וילון ברזל בין המדינות כך שאנשים לא יוכלו לתקשר זה עם זה."

האפליקציה נפוצה במיוחד בקרב דורות מבוגרים של מהגרים שעזבו את סין לפני עשרות שנים רבות, אך עדיין רוצים להישאר מחוברים. ובמהלך המגיפה, כשנסיעתם חזרה לסין היא מסובכת, יקרה וכרוכה בתקופה נוספת בהסגר, רבים נשארים מכניסים, מה שהופך את WeChat לחיוני עוד יותר.

"אני עדיין רוצה את WeChat. זה זול יותר. שיחות טלפון [לסין] הן יקרות," אמר ג'אנג. ג'אנג עלה לארה"ב בשנת 1989 והחל להשתמש ב- WeChat במהלך השנים האחרונות. ללא WeChat, היא רואה שהיא צריכה לשלוח תמונות מכיוון שהיא לא יודעת להשתמש במחשב ולבצע שיחות טלפון למשפחה ולחברים בחו"ל. אבל עם הפרש הזמן הגדול בין החוף המזרחי לסין, העברת הודעות ב- WeChat הייתה הרבה יותר נוחה, אמרה.

בעשורים שחלפו מאז שעזבה את סין, חבריה ובני משפחתה שם מדווחים עליה על ידי שליחת תמונות של גורדי שחקים חדשים העולים מכבישים ישנים, חופשות ולידות של נכדים. כאשר בתה מולידה תינוק באוקטובר, ג'אנג מתכננת לשלוח תמונות באמצעות WeChat לאחיה ולחבריה בכיתה. בלי זה, אמרה, היא תצטרך להשתמש בדואר חילזון.

קן שיאו, 63, שפרש לגמלאות אך עובד כמורה לקליגרפיה בסן דייגו, אמר כי הקהילה הסינית שמעה שמועות על איסור WeChat בארה"ב מזה שבועות והיא דנה בנושא ב … WeChat.

שיאו עלה לארצות הברית מפרובינציית יונאן בשנת 1989 והחל להשתמש ב- WeChat לפני כארבע שנים. כעת הוא מתקשר להוריו בכל יום שני בערב באמצעות האפליקציה.

"אני ממש מאוכזב לשמוע את הצו הביצועי הזה," אמר.

טראמפ כתב בצו הביצוע שלו, "כמו TikTok, WeChat לוכד אוטומטית חלקים גדולים של מידע ממשתמשיה. איסוף נתונים זה מאיים לאפשר למפלגה הקומוניסטית הסינית גישה למידע האישי והקנייני של האמריקנים."

הוא המשיך, "על ארצות הברית לנקוט בפעולה אגרסיבית נגד הבעלים של WeChat כדי להגן על הביטחון הלאומי שלנו."

דובר Tencent אמר כי החברה "בודקת את הצו הביצועי בכדי לקבל הבנה מלאה."

שיאו ואנשי סיני אמריקה אחרים שעסקו ב- CNN, שוחחו איתם כי הם אינם יודעים אם ממשלת סין יכולה לקרוא את הודעותיהם. הם אמרו שהם נוהגים בזהירות כאשר מתקשרים עם אנשי קשר, ומקפידים לא להתעמק יותר מדי בפוליטיקה.

"כאנשים רגילים, רובנו הסינים, כולל אני ותלמידי, אנחנו לא מדברים על שום דבר שקשור לנושאים הפוליטיים הרגישים," אמר. "אנחנו יכולים להשתמש ב- [WeChat] כפלטפורמת תקשורת רגילה לחיים, כך שאנחנו לא דואגים לשום דבר אחר."

אם נאסר על WeChat בארה"ב, השיח של הרווארד אמר כי האמריקנים יצטרכו לפנות למייל כדי להגיע לאנשים בסין, דרך תקשורת שאינה בשימוש נרחב במדינה.

"אם אני אשלח דוא"ל, ייתכן שלא אקבל תגובה במשך שבועות, או שהסבירות היא שלעולם לא אקבל תגובה," אמר שאה.